a.s.r. vastgoed vermogensbeheer

Beleggen met eeuwigheidswaarde: vast en goed!

Donderdag 1 juni 15:45 - 16:30, Reinier van den Berg

Smeltende poolkappen, overstromingen, bosbranden, hittegolven. Je wordt er niet vrolijk van. Loopt het allemaal echt zo een vaart met die opwarmende wereld? Waren er trouwens niet altijd al grote klimaatschommelingen op aarde… 

Het is pure winst als we de klokken gelijk zetten. De tijd van oeverloos dimdammen over klimaatverandering is voorbij. Het is nu tijd voor eensgezinde actie. Want wat die klok betreft: Klimaatwetenschappelijk gezien is het al vijf over twaalf. De uitdaging is om de klok terug te draaien. En daar kunnen we allemaal aan mee doen. Sterker nog, het biedt interessante nieuwe economische perspectieven. 

De wereld van het vastgoed lijkt nu ook in beweging te komen. De hoogste tijd. De totale ‘voetafdruk’ van het wereldwijde vastgoed is enorm. Maar het tij keert. Steeds vaker zie ik prachtige voorbeelden van circulariteit in de wereld van ‘staal en beton’. Neem dat Noorse voorbeeld van de hoogste houten (!) wolkenkrabber ter wereld van maar liefst 80 meter! Met de verdere verstedelijking op aarde (en bijbehorend Urban Heat Island effect) is de noodzaak voor krachtige verduurzaming in de gebouwde omgeving groter dan ooit. Investeren in vastgoed is beleggen met eeuwigheidswaarde, als we duurzame waarde en technologieën er maximaal in implementeren! 

Locatie: stand a.s.r. vastgoed vermogensbeheer - Hall 11 Stand 11.21

Terug naar het programma

undefined