a.s.r. vastgoed vermogensbeheer

MVO-beleid 2017-2019 ASR Dutch Core Residential Fund

undefinedHet MVO-beleid van ASR Dutch Core Residential Fund richt zich primair op verantwoord vermogensbeheer. In dat kader wil het fonds huurders en beleggers optimaal faciliteren in hun streven naar woningen en een woonomgeving met langetermijnwaarde, vanuit financieel en maatschappelijk perspectief. Duurzame woningen zijn aantrekkelijk voor de huurder door de lage energielasten en het gezonde binnenklimaat. Voor beleggers zijn duurzame woningen aantrekkelijk door de waardecreatie op termijn en daardoor de vermindering van risico’s. Duurzaam bezit zorgt voor continuïteit en stabiliteit. En niet in de laatste plaats zijn duurzame woningen minder belastend voor het milieu.

Ons MVO-beleid is gestoeld op vier belangrijke pijlers, de 4 P’s: Property, People, Partners en Planet. Dat betekent dat wij in ons streven naar een duurzame vastgoedportefeuille samenwerking zoeken met duurzame partners in langetermijnrelaties. Ook willen wij zelf een actieve bijdrage leveren aan het milieu en de maatschappij. Hoe wij daar invulling aan geven leest u in het MVO-beleidsplan van ASR Dutch Core Residential Fund.

GRESB Green Star

GRESB Green Star (twee sterren)De MVO-prestaties worden jaarlijks gemeten en transparant gemaakt in de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB). GRESB is een onafhankelijke, wetenschappelijke benchmark die het duurzaamheidsbeleid en de uitvoering daarvan bij vastgoedfondsen en -portefeuilles wereldwijd beoordeelt. Onze inspanningen zijn afgelopen jaar wederom beloond met de hoge onderscheiding Green Star (twee sterren)Sinds 2014 is onze score met 40% verbeterd, maar heeft het fonds zich tot doel gesteld om haar score de aankomende jaren nog verder te verbeteren.

Verduurzaming woningportefeuille 
In 2016 zijn 100 woningen in de portefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund verduurzaamd naar EPA-label A. In 2017 komen daar tenminste nog eens 480 woningen bij. Momenteel zijn 800 woningen in onderzoeksfase om in 2018 verduurzaamd te worden naar EPA-label A.

Het onderstaande filmpje gaat over de verduurzaming van de woningen van het ASR Dutch Core Residential Fund in de wijk Couwenhoven in Zeist. Deze woningen gingen van energielabel F naar A.