a.s.r. vastgoed vermogensbeheer

Visie op MVO - ASR Dutch Core Residential Fund

undefinedHet MVO-beleid van ASR Dutch Core Residential Fund richt zich primair op verantwoord vermogensbeheer. In dat kader wil het fonds huurders en beleggers optimaal faciliteren in hun streven naar woningen en een woonomgeving met langetermijnwaarde, vanuit financieel en maatschappelijk perspectief. Duurzame woningen zijn aantrekkelijk voor de huurder door de lage energielasten en het gezonde binnenklimaat. Voor beleggers zijn duurzame woningen aantrekkelijk door de waardecreatie op termijn en daardoor de vermindering van risico’s. Duurzaam bezit zorgt voor continuïteit en stabiliteit. En niet in de laatste plaats zijn duurzame woningen minder belastend voor het milieu.

Ons MVO-beleid is gestoeld op vier belangrijke pijlers, de 4 P’s: Property, People, Partners en Planet. Dat betekent dat wij in ons streven naar een duurzame vastgoedportefeuille samenwerking zoeken met duurzame partners in langetermijnrelaties. Ook willen wij zelf een actieve bijdrage leveren aan het milieu en de maatschappij. Hoe wij daar invulling aan geven leest u in het MVO-beleidsplan [Engels] van ASR Dutch Core Residential Fund. In het MVO-jaarverslag van het ASR Dutch Prime Retail Fund worden per strategische doelstelling de resultaten over 2016 besproken.


GRESB Green Star

undefined

De MVO-prestaties worden jaarlijks gemeten en transparant gemaakt in de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB). GRESB is een onafhankelijke, wetenschappelijke benchmark die het duurzaamheidsbeleid en de uitvoering daarvan bij vastgoedfondsen en -portefeuilles wereldwijd beoordeelt. In 2017 is ASR Dutch Core Residential Fund benoemd tot Green Star met vier sterren. De GRESB-score steeg met 28,5% ten opzichte van 2016 naar 72 (op een schaal van 0 tot 100).

 

Verduurzaming woningportefeuille 

In 2016 zijn 100 woningen in de portefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund verduurzaamd naar EPA-label A. In 2017 komen daar tenminste nog eens 480 woningen bij. Momenteel zijn 800 woningen in onderzoeksfase om in 2018 verduurzaamd te worden naar EPA-label A.

Verduurzaming woningen Couwenhoven, Zeist
In de wijk Couwenhoven in Zeist zijn 46 eengezinswoningen ingrijpend verduurzaamd. De ingreep bestond onder andere uit spouwmuurisolatie, aanbrengen van HR++-glas, vloerisolatie en dakisolatie inclusief geïntegreerde zonnepanelen. Resultaat is een woning met een sterk verbeterd binnenklimaat en een aanzienlijk lagere energierekening. Het EPA-label is door de renovatie gestegen van E/F naar A+.